Parningsresa till Göteborg

I torsdags blev det lite panik, Monica var och tog progesteronprov på vår gemensamma tik Mocca (Raggen´s Mini-Mocca) för att se var hon låg i löpet. Hon har haft en kull hos Monica (kennel Schnaublacks) där hon också bor och nu är det min tur att ta en kull. Hannen finns i Göteborg och vi hade räknat med att det borde vara dags att para typ lördag söndag. Jag hade bokat om mina måndagskunder till bl a torsdag……

Monica ringer kl 12 och har fått svar på provet 21 nmol/L vilket innebär att hon har ägglossning. Efter en stunds överläggning bestämmer vi oss för att åka samma dag, jag bokar om några kunder igen (ytterst pinsamt) tillbaka till måndagen, bokar hotell, gör den hunden som var försent att ändra, slänger ner lite packning, och åker. Hämtar Monica & Mocca i Strängnäs vid 16-16.30 och vi sträckkör ner till Gbg. Kommer fram till hotellet vid 22, checkar in och det visar sig att vi fått ett rum på femte våningen, receptionen låg på plan 2. Jag åker ju inte hiss så jag lyckades ändra till allafall fjärde våningen, och då fick vi ett bättre rum än det vi egentligen skulle haft

Alla rum låg mot en innergård där receptionen låg och där frukost, afternon te och middag serverades. Efter att ha rastat hundarna stöp vi i säng. Under frukosten ringde jag Christina, Pascals matte och vi bestämde att ses kl 10, vi lyckades naturligtvis köra fel  men kom rätt till slut. Det gick inte många minuter innan vi hade en parning och sen en trevlig fikastund med goda semlor. En fantastiskt glad och trevlig hanne, som dessutom är skitsnygg. Den här bilden har jag snott från matte Christinas sida, vet inte vem som tagit den

Christina lotsade oss sen till slottskogen där vi gick en rejäl promenad och tittade på olika djur. Monica hade glömt sina handskar och jag hade fått med mig två vänsterhandskar så vi fick dela på mina tumvantar, det blåste djäkligt kallt.

Vi åkte sen tillbaka till hotellet och slappade lite, gick ner och tog lite fika kl 15 och bestämde oss sen för att ta en promenad till Avenyn och saluhallen. Sagt och gjort, på med alla kläder igen och så gick vi, i saluhallen skulle det finnas ngn som sålde choklad och den hittade jag inte men Monica hittade en affär som bara sålde lakrits som hon gick loss i. Tillbakavägen gick bl a genom trädgårdsföreningen (tror jag det heter) Vårt hotel låg vid gamla Ullevi, så det vara bara ngn kilometer till ”city”. När vi kom tillbaka duschade vi och gick sen ner och åt middag, SÅ GOTT. Kyckling, massa grönsaker och klyftpotatis om man ville ha det, samt grönsakssoppa

Kan varm rekommendera Nordic Choice, hotel Odin, garage – mot betalning förstås men guld värt så kallt som det var, hundarna fick vara med vid alla måltider, det fanns en yta med bord och stolar vid receptionen där man fick sitta,  det ingick frukost, afternon te och middag i priset, frächt rum, sköna sängar och rituals i badrummet – 5 av 5.

Idag lyckades vi ta oss till lokalen där vi skulle möta Pascal och Christina i god tid men nu fick vi vänta lite pga en avstängd väg. Nåväl, idag gick det ännu snabbare och det känns bra att ha fått till två stycken bra parningar. Vi hade checkat ut och tagit med all packning så nu styrde vi kosan hemåt. Tittade i en bok på hotellet och efter att ha sett dessa bilder förstår man ju varför det är helt hopplöst att köra i den Gbg, lägg dessutom till spårvagnar som kommer från alla håll, vägarbeten och det är fanimej inte konstigt att man drar sig för att åka till Sveriges baksida (O;

´Vi körde bara fel på ett ställe (tror jag) när vi skulle ut från stan, solen sken och vi bor i ett vackert land. I Skara stannade vi för att äta lunch, hade bestämt oss för Sushi och Monica hade hittat en thai som hade det, när vi åker förbi den låg Skara Sushi mittemot så efter att ha parkerat gick vi en dit istället. Vilken tur, vi enades om att det var den bästa sushin vi ätit, så gott

Vi stannade ytterligare en gång och gick på toa, Monika köpte kaffe och Mocca & Mandel fick en kisspaus. Jag var hemma vid 18.45 och efter att ha packat upp och käkat lite har vi tittat på första delfinalen i Mellon. Mandel var trött

Tack för sällskapet och några trevliga dagar Monica & Mocca och så håller vi tummarna för valpar i mitten av april