Russinrapport

Rapporterna berättade av ”Stormatte” Monica i Skåne

 russin_avsked_9v2.jpg (25536 bytes) Hu så hemskt allt är…
I förgår åkte vi till Sjöbo för att ombesiktigas av veterinären en sista gång. Resan var väl inget men nu närmar det sig. Turkos ”Ester” reste igår och jag blev ensam flicka bland mina tre hemmaboende bröder.
Idag är det min tur att flytta. HJÄLP! Jag har tittat på packningen och vad jag vet så har jag allt med mig.
Idag bär det av till Malmö Tågstation där Husse Micke väntar på mig,hoppas jag i alla fall. O hu, har inte tänkt på det förut-men jag hittar ju inte hem i Stockholm. Äh, han är nog där, annars får jag väl åka tillbaka till Stormatte igen.
Jag har berättat för killarna är det att jag ska åka och att jag är lite nervös men de struntar de i. Killar måste vara lite ”balla” har jag märkt. Jag ska bara ta mig en dusch och ta min snuttefilt sen bär det iväg. Jo föresten jag ska också försöka få en kram av grabbarna sen far vi.
Tack för den här tiden och knyt dubbelknut på skorna för nu kommer jag.
Vi ses/Russin i hög person
 rUSSIN8V2.JPG (30114 bytes) Hej kära familj i Stockholm.
I dag är det Nationaldag som ska firas. Flaggan i topp i det mulna vädret.Här har det hämtats valpar vill jag lova. 15 små svarta har nu blivit 6 st, vi är två flickor som bor kvar, Ester och jag. Sedan har 2 av mina bröder åkt iväg. Domino och Dennis. Det är i alla fall vad de hette på pappret.
Jag har börjat fundera på hur det ska bli när jag ska resa. Jag har min packning nästan klar. Brukar gå igenom den lite grann varje dag för att se att jag inte glömt något.
Hur går det med valpningen hos er.Jag är jättesugen på P/S småsyskon.
I torsdags var veterinären Eva här igen hon gick igenom mig och mina bröder och tittade på de äldre som skulle åka denna vecka. Hon tyckte att vi var glada och bra,men sa att jag hade seg hud. Jag fick mikrochip och Parvospruta precis som alla andra.
Igår var vädret bättre och vi var ute och lekte mest hela tiden.
Mamma Lady är toppen, hon leker med oss men det är finito med att dia. I stället kräks hon upp maten som hon ätit. Hon har också släpat hit byten till oss i form av torkat grisöra som hon ger oss.
Typiskt är att någon av oss tar örat och springer iväg och vad tror ni, de andra jagar tills någon annan lyckas sno det. Sen jagar vi den. Jag har också haft örat och blivit jagad. Skitkul och ganska gott. Man får passa på och tugga på örat när de andra vilar, man låtsas sova och när de andra slumrar till så tar man bara över örat och tuggar lite.
Varje dag får vi springa på ängen nere vid vägen. Det är hur stort som helst. Vi kan krypa under trimhuset, springa runt det, eller runt traktorgaraget. Man blir tokglad av att känna sig så fri. Benen är fulla med spring heter det ju. Sedan är vi inne en hel del och hjälper till med städningen. Vi biter i dammsugaren, håller emot på golvmoppen. Moppen är jättekul. Biter man fast sig i fransarna så kan man åka med en bra tur. Det verkar dock som Stormatte inte vill att vi ska hjälpa till med rengöringen. Den enda som håller oss valpar på avstånd är hunden Billy (8 år). Närmar vi oss honom bakifrån så morrar han till och säjer åt oss att hålla oss på avstånd. Första gångerna blev vi väl lite rädda när han sa till men nu vet vi att han inte vill oss illa utan bara ber om att få vara ifred. Det är bara så att Billy vill bestämma när han ska umgås med oss och när han kommer till oss så viftar han på svansen
i alla fall och går ner i lekställning.
Nej nu ska jag öva på Nationalsången.
Kramar
Russin
 Russin7v.jpg (43772 bytes) Hej matte, husse och lillhusse, 7 veckor idag och väger 3770 utan att vara fet!!!! Snyggt halsband men fy vad det kliar.
Andra mamman Smilla flyttade hem till sin riktiga matte i lördags. Hon ska tillbringa sommaren på Öland innan hon flyttar hem till Stockholm igen. Lite trist, mindre tillgång på tuttar kan man väl märka. Veckan som varit har varit ganska lugn på besökare och tur är väl det.
Massa nya hyss har stormatte hittat på till oss. Vi har letat matgodis: Mat las ut som ett glest krokigt streck i gräset sen skulle vi leta. Av tio bitar tog jag 8 sen ville jag inte mer. Jobbigt vill jag lova att det var.
Modig: sådär, vi fick en och en gå in i en husvagn, lite läbbigt precis i början sen var det bara kul med det nya. Roligast var när vi var klara och alla tillsammans kunde busa därinne. Schysst koja för en valpkull. Stormatte är jätte stark. Vi har haft dragkamp med en trasa och hon vann. När vi släppte fick vi matgodis igen. Alla gillade vi dragkampen vi har ju faktiskt redan provat det mot varandra i hagen.
Sen har jag varit tvungen att gå i KOPPEL = överreklamerat! Fattar de inte att det är bättre för oss valpar när vi får härja fritt? Efter lite lock så följde jag med, men kul? Nej. En brorsa vägrade att följa med, han bara satt på sin rumpa och stretade emot.
Vi har också åkt bil, vi satt 4 i buren och det var väl ingenting. Ingen kräktes men det var ju matdags och vi var alla döhungriga.
Igår var Veterinären här och kollade dem som ska flytta härifrån. Röda tiken åkte på eftermiddagen och idag har Snyggingen Elton åkt liksom min bästis Mintgrön. SNYFT.
På onsdag är det vår tur att få träffa veterinären för på torsdag åker jag med storhusse de 60 milen till Stockholm i bil – GÄSP!
För er gäller att hålla i hatten och ställa undan allt som jag kommer att bita på så fort jag kommer. Skit också, måste sluta nu, dags att få manikyr med kloklipp. Hörs redan på torsdag ifall jag hinner skriva innan det bär av och ses gör vi väl på torsdag kväll. Jag längtar. Kram Russin
 Russin6v2.jpg (32642 bytes) Hej matte och hussar

VI HAR FLYTTAT!!! I söndags när alla ”annat folk”varit här och tittat på oss och det började bli eftermiddag och gå-in-tid för oss små så stämde det inte. Hemma fanns inte där det funnits.
Eller Jo men istället fanns en jättehage för oss alla valpar. En inne-daghage, klart godkänd. Plastat golv, tidningar i ena hörnet och hundfällar i den andra. Vad de försöker få oss att förstå är att vi ska vandra iväg till tidningarna när vi är nödiga. OK, vi fattar.
Ibland hinner vi inte och ibland kommer bara framtassarna på tidningen och så händer det där andra på plasten. Vi vet i alla fall att på tidningen är bra..
VI HAR FLYTTAT. Sover gör vi numer i Trimstugan. Våra mammor får inte vara med oss på natten utan stormatte har bott med oss de första dagarna men nu bor vi själv. Doftar bättre hos stormatte när hon äter frukost kan man tro. Vi har det i alla fall lugn och skönt med direktutgång till valphagen, himla bekvämt.
Vi växer så det knakar, vi har två kojor i valphagen där vi tar våra vilor under dagarna när det är bra väder. Är det ruggit ute så är vi inne i matrummet eller springer omkring på hela nedervåningen. Skitkul… massa sladdar, mattfransar, tofflor att släpa runt.
Dagens vikt 3030, tjoho.
Tack för mitt nya fina röda halsband med svart lackdekor, lite stort just nu men jag växer snart i det. Nästa vecka får ni se det på bild. Då ska vi prova på det här med att gå i koppel, verkar lite krångligt.
Vi har en sandhög på gården som ska skottas ut. Ska läggas Ölandssten är det sagt men herre eller drottning på toppen det var jag.
Kramar från alla här nere i Skåne.

 Russin5V2.JPG (35699 bytes) Hej och hallå i Stockholm Här har varit ett himla spring på folk. Speciellt jobbigt var det förra helgen. Massa mäniskor lutar sig över vårt stängsel och säjer att vi är så söta så att de kan dööööö. Visst är det väl fult att glo? Vi glodde tillbaka så mycket vi kunde, så det så. En del folk struntade vi helt i och sov lite i stället.
Stormatte bakar Morotskaka mest hela tiden. Ska visst komma folk imorgon också. Doftar ganska gott.
Idag är jag invägd 2345g. Vi har haft kul på gården idag. Vi som fyllde 5 veckor bjöd in våra 6 veckors kompisar på välling. Väldigt uppskattat, alla kom så vi var 15 ungar i skålen när det var som värst. Andra mumsiga saker händer också. Våra mammor Lady och Smilla hoppar in till oss när vi är ute. De behöver bli av med lite mjölk. Tror ni att de fattar att vi snor av varandras mammor! Hi Hi Hi. Har snuttat både på Lady och Smilla idag.
Vi har fått nät över vår valphage! Det var tvunget ska ni veta. Massor av Glador (rovfåglar) seglar över oss som om vi vore sorkar. Känns mycket bättre nu. Fredag den 13:e, än är ju inte dagen slut men det enda tråkiga var väl att vi fick en regnskur och fick bäras in i huset. Men imorgon är en ny solig dag, kan man hoppas med mycket busigt uteliv.
Kramar från ett bra stort Russin.
 Russin4V2.JPG (24794 bytes) Hej alla där uppe. Skit också, Hade precis skrivit klart förra brevet när det blev otäckt. Jag var ju glad för att jag börjat få ny mat. MEN sen stoppade Stormatte in en liten spruta i munnen på mig och gav mej Axilur som är antimaskmedel. TVI,TVI TVI. Det absolut äckligaste jag någonsin ätit! Allt i onödan, vi har inte sett några maskar här hos oss.
Jag tror att de tyckte lite synd om oss alla för att ett par dagar efter så fick vi ny god mat. Eucanuba Puppy uppblött med vatten och Majsvälling eller Filmjölk på, det kallar jag mat det. Lady är fortfarande hygglig och kommer till oss ofta. Ibland snor hon vår mat som vi får i skålen, det är fräckt, men vi passar naturligtvis på och tanka ur henne när hon står och äter.
Vi hade över 20 grader utomhus häromdagen och vi fick vara i ute i valpgården. Vi busade, gnagde på trä, tittade på gräset och var alla jättetrötta av allt det nya. Vi traskade alla in i utekojan och sov en stund. Vi har bara fått vara ute 2 dagar men det verkar som om det kanske kan bli senare idag om vädret blir bättre. Vi har fått träffa grannungarna och de är jättetuffa.
Det har också börjat ränna folk här för att titta på oss. Verkar trevliga tycker vi. En annan hundtant Inger, har varit här. Hon tyckte jag var söt och att jag rör mig fint. Hon skulle vidare till Skara för att gå på utställning med sina hundar. Idag väger jag hela 1700 g. Beror säkert på den braiga maten.
Grattis på er alla. Hörde att jag ska få peppar/salt-kompisar – jättekul.

Ha det så bra där uppe så hörs vi nästa vecka. Kram Russin

 Russin3V2.jpg (23752 bytes) Hej och hallå Matte och Hussar i Stockholm
Dags för mitt vecko-brev igen.
Hipp hurra, jag väger över 1 kg. Idag har jag nytt rekord 1155g och
det verkar alla vara nöjda med.
Det har hänt mycket nu. Vi har en ramp ur lådan. Vi satt alla i
lådan och såg när luckan fälldes ut. Bra stort därute ska du tro.
Sen hade Stormatte lagt ut de halaste tidningarna som hon kunnat få
tag på som heter Ystad Allehanda. Vi kände oss som Bambi på hal is
kan man nog säja.
Mer har hänt, Majsvälling, mums fillibabba. Fattar ni, ny mat, var
på tiden kan man säja. Lady kommer och ger oss di i alla fall, tro
jag att vi växer.
Mer ska ni veta… Jag var ju lite ledsen för alla bröderna men i
grannlådan med valpar finns 1 skitsnygg kille och 7 tjejkompisar.
De är en vecka äldre men det låter som om jag kan få vara med dem.
Vi kan köra killarna mot tjejerna.
Vi kommer nog att träffas alla under nästa vecka låter det som.
Nej nu ska jag tvätta mig och gå och sova en stund.
Kram Russin
 Russin2V2.jpg (19919 bytes) Hej Matte, Husse och lill-Husse Rasmus.

Förlåt lillhusse, glömde dej när jag skrev sist. Jag lovar att det aldrig ska hända igen. Jag hoppas att du och jag ska bli bra kompisar. Hon som här kallas stormatte har sagt att du är trevlig så jag tror att vi ska kunna busa bra ihop. Jag kan hjälpa dej med att äta upp tråkiga skolböcker m.m.

Här är det som vanligt, maten – fortfarande enformig men den måste vara nyttig. Jag blir bara större och större. Idag väger jag hela  865g. Det är faktiskt mysigt att ligga och dia på mamma Lady.  

Nu ska ni få höra, i tisdags fick jag plötsligt in ljus i ögonen. Först var allt suddigt men jag kan se nu. Vet ni, jag inte har någon syster! Jag har bara 6 bröder!!! Vem ska jag leka med? Vem har lust att spela fotboll med brorsor? Jag kommer att sitta ensam när killarna har kul.

Och så har jag kommit upp på benen. Lite vingligt känns det men häftigt man kan se jätte långt.

Vårt rum t.ex. är fyrkantigt – 90 x 70 cm och luftigt. Det ligger en mjuk hundpläd som är skön att sova på. Vi gillar att kura ihop oss till en hög med valpar. Känns tryggt och varmt.

Mer följer i nästa veckobrev.

Kram

Russin

 Russin1V2.jpg (21822 bytes) Hej Matte och Husse,

Nu har jag varit här i en vecka och trivs väl ganska bra. Maten är OK men ganska enformig. Omgivningen är ganska rörig. Trodde nog att jag skulle få ett enkelrum men har hamnat på logement för 7 ungdomar med en ledare, det är hon som står för maten.
Idag hade vi invägning – det gäller tydligen att hålla vikten. Gud vet vad som sker ifall vi gått upp för mycket. Det ryktas om träningsläger men jag har inga bevis för det ännu.
I vilket fall som helst , tack snälla matte för det nya fina bandet, höll faktiskt på att strypas i det gamla.
Idag har jag uppnått min toppvikt som lyder 540 g. Inte illa pinkat för en liten tjej som jag. När jag kom hit vägde jag ju bara 437.
De som står för anläggningen har förevigat mig med några bilder, fler lär väl komma antar jag.
Jag ser fortfarande nada, gangsterungarna i grannlogementet skulle om de kunde nå över sin kant glo på oss utan att vi skulle veta det. Känns ganska kymigt! Men vänta bara vi i vårt rum har redan börjat planera för mycket bus med grannungarna.

Kramar från Guldklimpen Diana.