Utställningshelg i Piteå – juli 22

Torsdag

Semester – jag gjorde mina sista kunder på torsdag fm, slängde i mig lite lunch, packade in det sista i bilen lagom till Sussi & Signe ”levererades” hem till oss av Janne. Det började sisådär då det som vanligt hänt ngt på Essingeleden och det var köer överallt men vi körde norrut och som ett under så rullade det på utan större problem.
Framme i Stocka lastade vi ur bilen för att sen sätta oss i den igen och åka till Ica i Harmånger för att proviantera lite. Fixade middag tills Micke kom – han körde mc upp.

På fredag hann vi med både promenad och lite annat, lagom till lunch kom Monica med husbilen och plockade upp oss, efter att ha packat in sängkläder, mat, hundprylar och hundarna körde vi till Östersund.  Vid Lillänge köpcentrum mötte vi Johan & Ros-Marie som levererade Max och Selma till oss.

Vi puttrade sen E45.an norrut, en bit före Strömsund stod det att bron in till Strömsund var avstängd från kl 19.00, kl var då 18.30, en bit längre fram var det plötsligt en orange pil till höger så vi svängde och det blev tvärstopp. Längre fram var det en typ skåpbil som kört i diket och höll på att bärgas. Vägen var skitig och jättemjuk ute på kanterna.
Vi hade ett litet djur som pilade fram och tillbaka framför bilen, jättesöt, brun med vit undersida, efter en stunds funderande kom vi fram till att det måste varit en hermelin.
Efter ngn halvtimme fick vi då köra, jättedålig smal väg och jättemycket mötande trafik, vid vissa möten med lastbilar kändes det som det bara var frågan om centimeter mellan oss. BRA kört Monica

Det började bli dags att stanna så när vi hittade en liten camping vid en sjö slog vi nattläger, det blåste som tusan men efter en god middag sov vi ändå gott på
Flåsjöstrands camping

Monicas lilla fransyska – Chilla hade koll på läget

Lördag
Efter frukost och morgonpromenad styrde vi sen kosan norrut igen, nu med Sussi bakom ratten, vi körde genom skog, skog, skog, via Dorotea & Åsele och sen vet jag inte riktigt men fram till Roknäs och fram till utställningsplatsen kom vi allafall. Även denna kväll fick vi middag

Det blev en orolig natt, Mandel & Signe kunde inte komma till ro och vi var livrädda att dom skulle slänga sig ner från dom ganska höga sängar vi låg i, Monica låg i ”matsalen”
Helt plötsligt hör jag en rejäl duns och då är det Signe som slängt sig ner, Sussi tassar upp för att se hur det gick och ta ut henne, när dom gått ut hör jag ngn hund som skriker och tänker att nu föll Signe ihop av smärta eller nåt. Tiden går och det hinner gå tusen tankar i mitt huvud, skadad Signe, Sussi ute i trosor och linne, en dörr som slog, vad händer. Till slut kommer hon in och hade faktiskt fått på sig en tröja också (o: Signe hade bajsat och det var våra finska grannars dvärgschnauzrar som skrikit då dom också var ute mitt i natten.
Lägger oss igen – Mandel börjar skaka och vill inte ligga still så då fick  jag klä på mig och gå upp, vi gick ut och efter ett tag bajsade hon – ganska löst, sen en gång till ännu lösare – vilket skitsnack – ha ha. När vi kommit in och lagt oss igen var kl typ 4.15 och sen var det ju kört att somna om.

Söndag
Vi åt frukost och sen var det dags att föna och kamma hundarna. Vi lastade på oss allting och gick till veterinärbesiktningen men dom ville varken se hundarna eller deras papper så vi parkerade oss inne vid ringen. Träffade på en hel del bekanta bl a Helen som undrade om jag kunde visa schnauzern Hedda åt henne då det krockade med dvärgschn p/s som hon också har. Ingen problem, väldigt lättvisad och trevlig tik, 13 år, hon fick ck och blev andra bästa veteran.
Monicas svarta Chilla fick inget ck då domaren tyckte att hon hade för ljusa ögon. Sen var det då dags för våra svarta dvärgar, först ut var Max som Rose-Marie äger. Han fick ett excellent men inget ck då dagens domare Joel Lantz tyckte att han hade lite för mjuk päls för dagen. När han placerat honom som 2:a i öppenklass petade han på mig och viskade ”pälsen” (o:  Sen var det då tikarna tur, syrrorna Selma och Signe, Selma visade jag och hon fick ett vg, Signe fick excellent och ck. Mandel fick ett excellent i öppen klass,
Sen var det då dags för bästa tik där Signe slår till med en andra placering och får certet – Tjoho Vi får hjälp av Helen att visa uppfödargrupp och den får ett hp och kanon fin kritik. Tack Charlotte Olofsson för fotohjälp

Vi packar ihop allting för att köra till Hemlunda camping där SSPK ska ha sin utställning på måndagen, vi går in på Ica och provianterar lite och Monica hittar dagens lunch – lycklig som ett  litet barn jublar hon över Pitepalt med en rejäl smörklick till

Väl framme fixar och donar vi lite, promenerar med hundarna och vid 18 är det gemensam grillning, Helen som bodde på hotell kom och käkade med oss, en trevlig kväll men efter vår halvt sömnlösa natt natten innan var man lite mör så vi la oss hyfsat tidigt och alla sov som stockar hela natten

Måndag
Vi sitter ute och äter frukost, det är sol och ganska varmt. Monica och jag bestämmer oss för att gå ner och duscha och jag är först in. Kämpar som tusan för att få på varmvattnet men det går inte. Tvättar mig i det ISkalla vattnet och när jag sen skakande av köld (överdriver lite…..) står och torkar mig ser jag automaten som man ska stoppa femkronor i för att få varmvatten……….
Ser inte Monica någonstans när jag kommer ut så jag går tillbaka till husbilen, efter en stund kommer hon lika stelfrusen och har ju också tvättat sig i det ISkalla vattnet.
Helen får certet på sin p/s dvärg idag igen och sen ska det vara vår tur men då gör dom ett lunchavbrott, vi passar också på att äta lite omelett.
Sen är det då Max tur först, han får ck och när vi går in i bästa hanhundsklassen är det lite nervöst – han vinner, han blir bästa hanne med cert, jösses så roligt, Dags för tikarna både Signe och Selma får ck och så även Mandel, dags för bästa tikklass och när hon plockar fram Mandel som två efter championtiken fattar jag först ingenting, vi springer ett varv och sen står vi som nr 2 och Mandel får sitt första cert, Signe 4:e bästa tik och Selma 5:e bästa – oh my good.
In med gruppen som får HP och jättefin kritik.
Domare Susanne Swedjebrink, glad & trevlig med öppen kritik. Hon gjorde Razta till champion för ett antal år sen. Sen fick vi då vänta, svart schnauzer var sist. Jag fotade lite hundar, Helens tik, en s/s hane och våra egna

Så är det till slut dags för dagens sista ras  – svart schnauzer och där slår Monica och Chilla till med ett cert och ett BIR – där satt den.
Vi går in i finalen med uppfödargruppen som blir BIS-2 och Chilla & Max som inte placerar sig i finalen

Glada packar vi ihop oss och styr kosan söderut med 2 BIR och 4 cert med oss hem.
Sussi kör och på vägen kör vi in till Bureå och Kåge bageri, tjocka hårda kågekakor är en riktig delikatess och här har dom nu öppnat en liten ”butik”. Man scannar in en QR-kod, får en länk och identifierar sig med bank-id, vips så går dörren upp och man tar det man vill ha, slår in varorna på en skärm och swischar, så enkelt och bra. Kåge tunnbröd

Vi rullar söderut i maklig fart och vid 1.30 möter vi upp Johan och Rose-Marie utanför Ikea i Birsta och lämnar av Max och Selma.

Vid 3-tiden rullar vi in i Morängsviken och jag bestämmer mig för att sova en stund i bilen för att inte gå in och väcka Micke som ska jobba på tisdag

Tisdag
En välbehövlig VARM dusch och sen frukost, vi lastar ur mina saker ur bilen och sen kör Sussi och Monica söderut.

Tack för en fantastiskt rolig resa med mycket fnitter men även allvarliga samtal, god mat och hundmys

Hundarna som var med var
dvärgschnauzrarna
Mandel – Raggen´´s Mini-Malvina Mandelflarn äg jag
Signe – Raggen´s Mini-Molly Hatchet äg Sussi Rendlert och jag
Selma – Raggen´s Mini-Midnight Roses äg Rose-Marie Nilsson och jag
Max – Raggen´s Mini-Maltazard Mojäng äg Rose-Marie Nilsson
Schnauzer
Chilla – Rose-Marine de Voxanoir äg Monica Håkansson

Människorna var jag, Monica och Sussi