Kaos & ny dator

Söndag och ytterligare en helg är slut

I torsdags skulle jag ta fram våra utemöbler som stod under en presenning, när jag lyft bort den och ska börja lyfta ut parasollfötterna upptäcker jag ett fågelbo – med två ungar i – fan, vad göra. Tänker att jag försiktigt ska lyfta bort boet, ta bort möblerna och sen ställa tillbaks det direkt på bordet och göra ett ”bo” genom att lägga tillbaka presenningen. Det slutade med att när jag jagat icke flygfärdiga fågelungar ett antal gånger och lyft tillbaks dom i boet tog jag en handduk och lindade in det i, gick ner på baksidan till ett litet  öppet skjul vi har bla snöslungan inskjuten i. Där lade jag det en liten bit in och la handduken över med en öppning så mamma fågel skulle hitta in. På fredag morgon låg handduken på backen men ungarna var kvar i boet, samma sak på lördag så då hämtade jag kameran

Dom kvar på lördagkväll men imorse var boet tomt, jag hoppas att det var för att dom lärt sig flyga men tyvärr tror jag dom blev offer för ngt annat djur

I fredags var jag iväg och köpte en ny dator, den gamla är så seg så man blir tokig när man ska göra nåt. Hela eftermiddagen gick åt till att installera om alla  program, flytta filer etc etc Fortfarande har jag några program som inte funkar men skrivaren fixade Rasmus idag. Den hittade skrivaren men skrev inte ut, det gör den nu

Mina fina tulpaner som jag köpt lökarna på Lidl har blivit betydligt fler och dom blommar som tusan, tyvärr på sluttampen

Valparna har varit lösa i magen sen förra lördagen, får inte riktigt bukt med det men dom ökar som dom ska i vikt och är superpigga. Vet inte riktigt hur jag ska hantera det, det är trevligare att hantera hårda korvar än mjuka geggiga korvar…..

Vi har haft valpköparbesök i helgen, Meta har tagit på sig ngn slags extra mammaroll och vaktade valparna mot 7-åriga Luna, hon gick emellan och hon skällde några gånger mot henne, absolut inget annat, hon gör lite så mot dom andra hundarna också, ställer sig emellan vid gallret.
Här kommer ett gäng bilder rån köket idag