Veterinärbesök

I tisdags när hundarna kom in efter en sväng ute upptäckte jag blod på golvet, började känna igen hund efter hund och det visade sig att det var en framklo på Keira som gått sönder. Gick ut för tt se vad hon gjort illa sig på, det var snö så det var inga problem att se blodspåren och dom började på vårt steg utanför ytterdörren, mellan två av gatstenarna. Hon måste ha fastnat eller slagit i. Jag satte på ett tassbandage och messade min bästa veterinär Maria, vi diskuterade lite fram och tillbaka och kom överens om att höras på morgonen och då skulle jag försöka ta bild på ”skadan” och skicka.

Natten var lugn och på morgonen tog jag bort bandaget, fotade och fick till svar att klon måste bort, vilket vi varit rädda för. Inte det ultimata att ge en digivande hund lugnande och sen smärtstillande.

Vi fick en tid 16.30 hos Åsa, hon gjorde ett proffsjobb, lyckades genom att smärtstilla klon med xylocainsalva få bort den avslagna klobiten som satt väldigt löst.

Vi slapp alla typer av läkemedel, så himla skönt. Keira var också jätteduktig – vi var ett bra team och det såg jättefint ut, det såg ut som det satt en klokapsel under den som togs bort.

Nu kör vi bandage till imorgon, sen får hon ha strumpa ett tag.

Valparna har varit i köket för första gången idag, inga problem, dom tyckte det var jättespännande, några bilder från idag

Imorgon och på lördag är det dags för besök, vi gör det så coronasäkert som möjligt. Monica kommer att vara med på lördag och efter besöken tar hon med sig Keira och valparna till Strängnäs där dom ska vara sista fyra veckorna innan leverans.
Något jag brukar påminna om varje gång vi har valpar här hemma är att bilderna jag tagit och lagt ut är mina. Man får ta dom och spara ner hemma för privat bruk (trevligt om man frågar innan) men inte publicera dom på fb, instagram etc utan att fråga mig först
Detta gäller alla och alltid, en bild är alltid fotografens bild oavsett vad bilden föreställer.

Vi har just nu porrklubb här hemma, Meta löper och är nu i höglöp och hon är SÅ sugen. Trots att Malvas livmoder är borta har nog inte hormonerna hängt med för hon och Razta rider konstant om dom får chansen. Micke var ute med Meta & Razta och när han stannar för att ta upp bajs tar Razta chansen och juckar hysteriskt  på Meta. Vi delar på dom på dagarna och Meta har haft Mini som sällskap, hon trycker upp rumpan i Minis ansikte och den stackarn tycker bara det är apjobbigt, knäpphundar