Ömma mödrar

I lördags var Razta ute och kissade kväll- när hon kom in så var Russin alldeles (i hennes tycke) för nära rummet där valparna är så hon flög på Russin som svarade förstås, märkte inget på kvällen men på söndagen var hon ganska låg. Jag kände igenom henne och hittade ett sår på halsen. På em var Tina, Melker och Milo här och vi hjälptes åt att skölja såret, men Tina tyckte att en veterinär borde titta på det . Idag började dagen med samtal med bästa veterinär Maria på Årstakliniken, fick tid 10.15, även för röntgen för Malva, avbokade en kund och ombokade en.

Russin fick lugnande och sen rengöring och ett dränage, stackars mattes hjärta

Det positiva med besöket var att det syntes valpar på röntgen på Malva, tre stycken syntes, antagligen blev befruktningen senare än sista parningen och hon är alltså tidigare i dräktigheten än jag trott och därför syntes inget på ultraljudet. Skeletten syntes inte jättebra idag men här är bilden jag fotat av med mobilen
Den översta är från sidan – där ser man tydligt en skalle nästan längst ner till höger och ryggraden som sen går mot vänster, en av dom andra ligger straxt under

Här är bilden tagen uppifrån och man ser två ryggrader på vänster sida och en på höger.