Piteå

I helgen som var har vi varit ute på äventyr, Russin, Mandel och jag tillsammans med Monica, vår gemensamma Mocca, hennes s/s dvärg Thea och 5 månaders schnauzervalpen Leo. Vi blev upphämtade av Monica i hennes nya fina husbil på torsdag em och packade in, Russin satt bältad på sätet och dom andra satt i burar. Vi körde upp till Hårte där vi stog hos morbror Alf på hans gård och fortsatte sen norrut på fredag morgon. Resan gick bra och vi var uppe i Sjulnäs vid 18.30, då hade vi varit in i Piteå och fyllt luft i däcken till min utställningsvagn. Efter maten blev vi bjudna på ett glad bubbel hos Agneta och Sören som var där med sin husvagn.

Lördag morgon och vi skulle inte in i ringen förrän vid 12, så skönt att bo precis vid utställningen och kunna ta det lugnt på förmiddagen. Russin var först och Monica skulle fota men var tvungen att springa bort med Mocca då det började dra ihop sig för henne också, Blev ett foto….

Den andra veterantiken var en 8-årig världsvinnare från Finland så där hade vi inte mycket att komma med, det var en italiensk domare och hon frågade inte ens efter ålder på hundarna.
Mocca och Thea har inget skägg kvar men dom fick excellent alla fall och Thea fick CK. Vi softade hela eftermiddagen och på kvällen var Agneta och Sören hos oss.

På söndagmorgon tog vi bilen ner till Kyrkplan och SSPKs utställning. Mocca var först, hon fick ett excllent men inget mer, behöver skägg……

Agneta frågade och jag ville visa hennes lilla Holly, s/s dvärg och det gjorde jag gärna. så himla söt och glad.
Foto Sören Hellqvist
Jag fick också visa Thea eftersom Monica skulle in samtidigt med valpen Leo, det gick inte alls för hon skulle inte gå med mig, tittade bara efter Monica, hon fick ett vg men det var inte för gången utan avsaknad av skägg bl a
Leo blev bästa valp och Russin blev naturligtvis slagen av den andra tiken igen men vilken kritik hon fick……

Vi packade ihop allting utom stolar och Leo och inväntade valpfinalen där Leo slutade som BIS-4

Leo -Schnaublack´s What´s Up som söker en fodervärd – max en timme från Strängnäs, ska ställas ut och ev gå i avel

Vi påbörjade vår resa hemåt, stannade till i Umeå och träffade valpspekulanter och hade sen Hotellet vid Höga kusten som mål, där var det knöfullt så vi åkte ner till Snibbens camping, också fullt men där kunde vi stå utanför.
På måndagmorgon fortsatte vi vår resa hemåt men ett stopp i Norrfjärden hos Monicas släktingar, vi fick gofika och Mandel tyckte att hon skulle skälla ut hästarna i hagen bredvid, kan ju säga att hon var inte alls lika stursk när hästen var nära – mohahaha

Tack för en jättetrevlig resa Monica