Piteå 2018

Äntligen semester men jag tjuvstartade lite förra veckan då jag var ledig torsdag och så måndag denna vecka. På torsdagen så packade Tina och jag in Razta, Keira, Mysan och Milo i hennes Volvo och gav oss iväg på ”turne” Hett som ett helvete men i bilen var det svalt. Vi hade hotellrum i Sundsvall och det var på SJÄTTE våningen visade det sig. Om någon har missat det så åker jag inte hiss…..Vi packade in oss i rummet, matade hundarna och gick sen ut i värmen, hittade en restaurante med uteservering där hundarna fick vara med.

På fredagmorgon fortsatte vi färden mot Piteå, var framme på em och installerade oss på stadshotellet där vi mötte upp Johan, Ros-Marie, Malte och Max. Dom hade varit på utställningen och satt upp tältet. Vi gick en sväng och konstaterade att i Piteå ligger dom långt efter när det gäller att tillåta hundar att vara med på uteserveringar…….
Hamnade tillslut på en ngt sunkig pizzeria

Lördag – fortfarande lika varmt men tältet stod i skugga och det fläktade lite, dvärgarna var först och Milo fick bra kritik och excellent men har några konstiga hoppsteg för sig när han ska röra sig så ngt CK blev det inte. Gammeltanten Mysan fick excellent, CK och slutade på reservplats men blev BIM-veteran

Sen var det då dags för schnauzer ungefär samtidigt som s/s dvärg så jag stod med Agnetas s/s junior medan hon visade familjens juniorhane, det gick bra, han fick ck och blev andra bästa hanne och hon hann visa tiken själv. Svart schnauzer – Malte först ut, ett cert och han blir champion men idag blev det inte ens ett ck – hmmm
Keira fick ck och Razta fick ck – dags för bästa tik. Nu var jag rejält nervös för där fanns även en finsk unghundstik som också fått ck. Ros-Marie tog Keira och så satte vi igång, hon placerade Razta först men det är ju inget som säger att hon måste ge cacib men när ringsekreteraren frågade cacib? och domaren sa ja blev jag så himla glad, kennelns första internationella champion. Jag blev helt förvirrad och dom var tvungna att fråga om jag inte skulle vara med i BIR o BIM – det skulle vi förstås, En snygg finsk hanne blev BIR och Razta BIM

Pustade ut, bytte kläder, åt en korv och sen rev vi tält mm och körde ner till kyrkplan där SSPKs utställningen skulle vara på söndagen. Satte upp tältet i skuggan av några träd och räknade ut att det skulle vara skugga där även på dan.

Tillbaka på hotellet pustade vi ut, duschade och matade hundarna. Ros-Marie och jag var ner och handlade rostbiff, kyckling, jordgubbar, ost etc etc och sen promenerade vin alla ner till hamnen och hade picknic – vi var ju tvungna att fira med lite mousserande jag tagit med ifall att. Hade ju hoppats att vi skulle fira ett SE UCH också – både Mysan och Malte behöver bara ett cert till – men så blev det inteMilo:

Keira Milo och Max

Max

 

Ros-Marie och Malte
 

Mysan
 
 

På söndagen var det sen dags för SSPKs utställning, även här gick dvärgarna först och dagens domare var lite hårdare i sin bedömning, Milo kunde inte gå idag heller utan skuttade fram i ringen och fick ett very good, Mysan fick en jättefin kritik men det blev ”bara” ett exelent utan ck men hon blev BIM veteran alla fall.

Till utställningen var Raztas valp Kiwi anmäld och även Doris från Skellefteå om och det blev ett busande systrarna emellan, jag fixade till dom lite båda två, det var inte mycket att göra då deras mattar varit väldigt duktiga att hålla efter pälsen på dom. Vi konstaterade att Katarina kunde visa Kiwi själv och det gjorde hon, fick finfin kritik och blev BR-valp.

Malte fick ck idag men slutade som tredje bästa hanne och fick inget cert idag heller – skit

Keira fick ck och så även Razta men idag blev det tvärtom, finska tiken vann, Keira tvåa och Razta trea, både Keira och Razta med en ISPU inteckning. Domaren tyckte att Razta hade för litet huvud och dåligt bröstdjup – upp som en sol – ned som en pannkaka.
Det gick bra för Agnetas juniorhanne som blev BIM med cert – Grattis

Ros-Marie och Johan packade ihop och åkte och efter lite velande gjorde vi också det, Kiwi med husse och matte stannade kvar till valpfinalen men blev inte utplockade.

Vi hade hotell i Umeå, Clarion Uman, himla mysigt och där serveras kvällsmat till gästerna, vi åt, hundarna åt och sen var vi tvungna att gå ut – SÅ varmt
Umeå är en fin stad, vi promenerade och åt glass – allihopa

Man blev nästan lite avis på dom här två tjejerna som låg och plaskadeKeira


Mysan

Hemma igen på måndag, jobb tisd och onsd bla Röja(en kaffeflicka) och Nico (en mojjäng) från senaste dvärgkullarna, Nico och Max här ovanför i inlägget är bröder

Igår fick vi  äntligen hämta vår nya bil – en Nissan X-Trail – som vi beställde den 12/1…… Känns bra än så länge om än ngt ovant. Kian har flyttat till Tyresö och Inger och Henrik

NU HAR VI SEMESTER