Russinrapporten
är flyttad till Senaste Nytt

Nu är rapporterna berättade fär matte Renée

ValptraffRussin.jpg (49960 bytes)

Så här trött blir man efter att ha rasat runt en hel helg

Vi har varit på valpträff............Oj, vad det var kul att träffa sina brorsor och sina "plastsyskon" igen, för att inte tala om stormatte, storhusse och mamma Lady. Vi kom redan på fredag och då var Dina (bästis mintgrön) redan där, gissa om vi lekte, jag hade ju suttit i bilen så länge att det fanns massor av spring i benen. På lördagen var det då dags, men tror ni vi fick leka, först promenad, sen lek som avbröts efter en alldeles för kort stund, och när matte ropade på mig var det en okänd husse som höll fast mig och sa att jag var hans hund, fick lite panik där och sprattlade hej vilt för att kunna springa till MIN matte, till slut sa matte till honom så han släppte mig. Sen var det skola...........jag som trodde att vi skulle få lattja hela dan - som förr när vi bodde tillsammans, men icke. Det var en Ida som pratade, jätteintressant sa matte och husse, men jag vet inte det jag, passade på att vila ifall vi skulle få leka mera. På em åkte alla hem utom Dina, gissa vad som hände då - japp, då skulle man trimmas, typiskt. Fast sen fick vi leka på kvällen så jag sov gott bredvid matte den natten. På söndag fick vi också rasa av oss innan det bar hemåt. Jag sov nästan hela vägen, var faktiskt lite trött.

Förra veckan var jag på jobbet med matte, då bodde Ruska hos oss för mormor och morfar var borta så dom kunde inte vara nåt med oss och nästa vecka säger matte att hon bara ska jobba på f-m och det blir nog bra.

På lördag ska jag tydligen få följa med på mitt första styrelsemöte i Schnauzerringen, tänkte föreslå mera lekstunder och mera mat till oss alla, undrar om dom lyssnar på mig.................

050928

bakifran.jpg (64791 bytes)

På spaning i Tanto

Oj, vad matte är seg med att skriva, äntligen fick jag fart på henne.

Min mamma, Hippie, Jenna, Stormatte och Storhusse kom och hälsade på, även Marie, Puffe & Backus var här. Det var jättekul och jag blev så himla glad att träffa stormatte och mamma igen, det verkar som stormatte tycker det är kul att se mig också men min mamma, hon bara morrar åt mig, förstår inte varför...................
På lördagen var jag på min första utställning, fick ett rött band och nåt som kallades HP, sen kom jag TVÅA - vad jag har förstått på matte så är det vinna som gäller, men stormatte var nöjd och det var hon som visade mig. Matte var i en annan ring och visade "di gråe"
På kvällen var det party, vi fick varsitt grisöra och jag blev dålig i magen...............
Lördagen efter åkte vi bil ganska länge till en annan utställning och jag fick träffa stormatte igen.........Denna gång var jag för liten för att ställas ut men jag fick träffa min halvbror Adam och Milton som jag var "moster" till - konstigt - han var ju "gammal" Honom skulle vi träffa igen i Sundsvall sa matte.
Matte jobbar nu, det är jättetrist att vara ensam hemma, men hon ska snart jobba mindre säger hon och då ska vi bara vara ensamma en stund på f-m. Nu måste jag ju erkänna att mormor har varit här varje dag och tagit hem oss till sig eller släppt ut oss i rastgården.

Om två veckor ska jag få träffa mina brorsor igen, vi ska på valpträff säger matte, hon ska baka bullar och jag hoppas att hon gör så det räcker åt oss också.

Tjingeling

050908

RussinHosVet050823.jpg (49141 bytes) Hej igen, nu var det ett tag sen matte orkade sätta sig vid datorn. Som jag skrev tidigare skulle vi vara ensam hemma efter semestern men vi hade sån tur att matte blev sjukskriven två veckor, det var väl iofs inte så bra för henne men bra för oss. Hon har T4, men det är bara att äta nåt liten tablett varje dag så mår man bra sen säger hon, tur det. Jag har börjat på kurs, valpkurs. Vi har varit där två gånger och det är ganska kul, vi har övat nåt som dom säger heter inkallning, jätteviktigt tydligen, men jag kan ju det, kommer alltid när matte ropar, man får ju godis då (o;  Igår gick vi nåt som kallades tipspromenad, det var jättespännade, massor av stora bruna högar som luktade jättegott och som jag ville smaka på, men matte sa bara nej hela tiden, fast jag lyckades få tag i några iallafall, smaskens. Sen fick vi leka men det var inte så kul, dom var fyra st som jagade mig så jag var tvungen att sätta mig i mattes knä för att komma undan.

På bilden är jag hos veterinären - igen, det är inget kul, dom sticker mig i nacken varje gång jag är där.

I lördags var jag hos mormor, då var mattes brorsbarn där också, dom är rädda för mig - och varför förstår jag inte alls, om den kanske kan vara för att dom har så roliga leksaker som jag också vill leka med eller att när jag hoppar på dom och vill leka så ramlar dom och skriker. Allafall så pep jag lite efter matte & husse men sen fick jag sova i mormors knä och då blev det bra.

Imorgon kommer stormatte och min mamma och på lördag ska jag på min första utställning, hoppas domaren också förstår vilken fin hund jag är (o;

050825

RussinMamma.jpg (40604 bytes)

Russin med mamma Lady

Vi har varit på semester, jag visste ju inte riktigt vad det var, men det visade sig vara helt OK. Först blev det ganska trist här hemma när Raisa och Ester flyttade men efter bara nån dag efter en himla massa stök här hemma så sattes vi i bilen och så hängde husse på nåt stort vitt som skymde sikten bakåt och så bar det iväg. Vi stannade på nåt som kallades camping i Mariestad, många såna där hus med hjul och mycket folk och hundar att muttra på. Där hälsade vi på mattes mammas moster Wera och hennes gubbe Sven, mycket trevliga var dom, hon köpte glass till oss hundar och dom tyckte att jag var så lugn och fin. Sen sov vi i det vita huset, det var lite trångt i sängen men det gick bra. Efter några dagar kopplades huset på igen och så bar det av, gissa om jag blev glad när vi stannade och jag fick syn på "stormatte" Monica och min mamma Lady och dom andra svartingarna. Dagen efter vi hade kommit fick Monica besök,och då blev jag jätteglad igen - det var min bästis mintgrön som nu heter Dina. När hon åkt hem lekte jag med Jenna och efter det fick vi inte komma in utan att duscha. Dom tryckte ner både Jenna och mig i badkaret och sa att dom aldrig hade sett så smutsigt vatten. Stormatte tyckte att det var tur att hon hade hunnit trimma mig....Sen har jag även lekt med Lovis som bor tvärs över gatan, det är Dinas syster, vi hade också kul.  Vi åkte runt en del, matte och husse sprang i affärer - trist. En kväll var vi hos Lena där min pappa bor (han ville inte träffa mig - snyft), dom skulle ta "snygga" ståbilder på mig, jag trilskades lite men den där Lena hade korv och det gick ju inte att motstå. Dom har tejpat mina öron igen...................Det var både trist och kul att åka hem men så är det alltid säger matte.........

050811

GamlaStan050725.jpg (56859 bytes) Oj, vad mycket det händer just nu.

Förra veckan var jag hemma med matte och lillhusse, en dag var vi i Huddinge centrum, det var helt OK, vi var på nåt som hette Mac Donalds och jag åt små gula pinnar med salt på och sen fick jag glass. Nu har vi besök, det är Myrras pappa Puffe, Myrras kusin Backus och deras matte Marie, sen har Urax som vi bodde hos i Luleå också varit här med sin matte och husse - vilket hundliv........

Igår var vi (matte, LillHusse, hans kompis Fredrik, Marie och pojkarna) i stan, vi gick och gick och gick, jag blev helt slut. Men när vi stannade och fikade fick jag vaniljsås, det var inte så dumt. På kvällen fick vi köttfärs i maten, det var tydligen för att den där Puffe fyllde 10 år. Det var också gott.

Nu får jag vara med "bebisarna" vi har jätteskoj, men nu kan jag inte bita så hårt i dom längre för dom biter tillbaka och blir jättesura, gissa om dom har vassa tänder, men kul har vi.

050726

Russin.jpg (35945 bytes) Nu är det konstigt - matte är hemma på dagarna och jag ska inte jobba nåt mer säger hon, vi har semester och om det innebär att vi ska vara hemma hela dagarna så verkar det vara roligt med semester. Fast jag är lite fundersam, hon sa nåt om att sen ska jag vara hemma med Myrra och Loppa dom timmarna när hon är borta, ska vi vara ensamma hemma.......är inte jag för liten för det............

Vi är ute och leker hela dagarna och när husse kommer hem är det promenader som gäller, då brukar vi träffa andra hundar, igår var det en som heter Doris som hade två sura taxkompisar i sällskap, men hon var rolig och hade nog gärna lekt med mig om vi inte haft dom där eländiga kopplen på oss. I söndags träffade vi en collie som heter Missy och hon var också helt OK när hon hade slutat skälla, ska inte heller glömma Era som jag slängde mig på igår, eftersom det var en schnauzer var det ju extra kul - hon såg inte ut att tycka det var så roligt att få mig i ansiktet men vem bryr sig.

050717

RosaRussin.jpg (50970 bytes)

Lilla Raisa och jag

Vi svettas................fast mest dom andra, jag försöker leka och hålla igång som vanligt men ingen hänger på utom Myrra, framåt kvällen. Förra veckan åkte jag tåg med husse till Medborgarplatsen - han skulle socialträna mig sa han, sen var vi ner till vårt "torg" där jag blev klappad av massa pensionärer, dom var helt OK. Denna vecka jobbar jag med matte igen, idag har jag bitit sönder en kartong i femtioelva bitar och i måndags skrämde jag en kille, han visste inte att jag var där så helt plötsligt nosade jag honom på handen och sen blev jag kissnödig och kissade där han stog så han blev alldeles blöt om foten - tur att han var barfota.......matte tyckte det var jättekul. Jag har också fått träffa dom där små men bara korta stunder - är för hårdhänt säger matte, den gula blev skitsur på mig idag när jag bet henne i framtassen och morrade åt mig, sicken liten fjant.

 

RussinHosUrax.jpg (34666 bytes)
Så här trött blev man efter att ha lekt med Urax flera timmar
Hej alla

Jag har varit ute och rest.........I fredags ryckte dom upp oss ur sängen jättetidigt och sen satt vi i bilen hela dan - nästan. När vi kom fram fick vi mat och sen var vi ute och gick, fast jag sprang mest. När vi hade vilat en stund kom det en schnauzerkille som heter Urax och hälsade på och vi fick springa och leka, vi hittade ett dike med äckligt vatten och helt plötsligt var jag på ena sidan och alla andra på andra sidan, till slut tog jag mod till mig och slängde mig över, när vi kom tillbaka blev jag duschad..............På lördagen gick vi på stan, träffade några snygga schnauzerkillar, en hette Brasse, den andra kommer jag inte ihåg, men han var så gammal så han var inte så rolig, 11år från kennel Wellfith. Sen träffade vi Urax igen och var och fikade och gick sen hem till honom, helt plötsligt lämnade matte & husse oss, läs mera om det på Urax sida men dom hämtade oss sen så allt var lugnt. På söndag var jag på min första utställning, fast bara som sällskap, det var varmt, sen var vi i bilen jättelänge igen. Det var skönt att komma hem och få träffa Myrra igen. Husse har fortfarande semester så vi är ute hela dagarna och leker, valparna har också fått vara ut men dom är för små att leka med så dom har en egen hage.

Hälsningar från ett "NorrlandsRussin"

tre.jpg (32817 bytes)

Tyson, Russin & Loppa

Hej i Skåne

Allt är bara bra här. Idag har jag inte jobbat för husse har semester så han är hemma med oss. Han har tagit med mig på en tågtur till söder idag, han skulle försöka med "hundtricket" sa han till matte - men det gick visst inte så bra, nåväl, tågresan gick bra, tåg har jag ju åkt förrut så det var inga problem.
I fredags var det midsommarafton, då åkte vi bil ganska länge (men det var ingenting mot vad vi ska åka på fredag tydligen, vi ska till nåt som heter Luleå) Vi fick stanna på halva vägen för i buren som Loppa och jag satt i låg det en dyna och när man bet i den kom det en himla massa gult skumgummi ut, vi hade skumgummi i hela buren, det var jättekul, lät så himla härligt när man bet och drog i tyget också. Vi stannade och jag kissade och sen åkte jag in i den lilla buren, ensam och utan dyna resten av vägen, fräckt va, jag som hade så kul. När vi var framme bodde det en sur kille som dom kallade Tyson där, fast när vi nästan skulle åka hem fick jag äntligen igång honom att leka, då var han rolig, vi fick också god rabarberpaj med vaniljsås.
Nu har jag träffat den där som heter Myrra och hon är så himla cool (utom när jag kommer för nära där valparna är, då ryter hon åt mig) Hon leker med mig jättemycket, mycket mer än Loppa, hon har blivit min idol säger matte - töntigt va, bara för jag följer henne vart hon går.........

Kram från ett 6,6 kgs Russin

AllaFyra.jpg (61383 bytes)

Här är Tessie, Snyggingen Zorro, Loppan och lilla jag som inte ville ligga still så matte fick vara väldigt snabb på avtryckaren

Hej Stormatte, Storhusse och alla svartingar

Nu har jag varit här i en vecka och det känns ganska bra, resan hit gick bra, jag sov mest i buren, sen på centralen var det lite otäckt, massor av folk, det är ju inte jag riktigt van vid, lantis som man är.

Här bor det två som ser ut som mamma Lady men ändå inte, dom är gråa......Den som heter Myrra bor bakom en träskiva med nåt som matte kallar korvarna, men när jag fick nosa på dom luktade det som vi luktade när vi var riktigt små. Jag har inte fått träffa Myrra än för hon vaktar sina barn. Den andra heter Loppan hon tittar på mej som om jag skulle vara nåt som katten släpat in, men jag vet nog varför.
Du, Stormatte sprutade ju mig med nåt som hette FrontLine som var mot fästingar, löss och LOPPOR!
I grannhuset bor Loppans mamma som heter Ruska, hon är rolig, hon leker med mig. I samma hus som oss bor också Loppans moster Tessie och en svart snygg kille, Zorro, han har inget skägg men han är jätterolig och tycker om att leka med mig.

Jag jobbar - barnarbete kallas det visst. Det är OK jag vilar ganska mycket så jag kan hålla igång när husse kommer hem. Igår hade vi picknic, massa godsaker, parmaskinkan var nog bäst, men när kubbspelet kom fram så kopplade matte mig, så himla fräckt, fick inte bita i en enda pinne.

Jag sover på mattes kudde, det är tryggt, om jag vaknar på natten så biter jag lite i hennes hår och sen går det bra att somna igen. Försökte bita lite på hennes kudde men då blev hon riktigt arg, det var en tempurkudde, vad det nu var för märkvärdigt med det.

Nu måste jag vila en stund, för idag har jag varit hos Ruska när matte jobbade och det var jobbigt att vara på ett nytt ställe, det var för att matte tyckte att jag var så pipig när inte hon var i närheten så jag behövde vänjas att vara på andra ställen också, lite fräckt, har ju nyss flyttat hit.

Kram från ett "storstadsRussin"

Rapporterna berättade av "Stormatte" Monica i Skåne

russin_avsked_9v2.jpg (25536 bytes)

Hu så hemskt allt är...
I förgår åkte vi till Sjöbo för att ombesiktigas av veterinären en sista gång. Resan var väl inget men nu närmar det sig. Turkos "Ester" reste igår och jag blev ensam flicka bland mina tre hemmaboende bröder.
Idag är det min tur att flytta. HJÄLP! Jag har tittat på packningen och vad jag vet så har jag allt med mig.
Idag bär det av till Malmö Tågstation där Husse Micke väntar på mig,hoppas jag i alla fall. O hu, har inte tänkt på det förut-men jag hittar ju inte hem i Stockholm. Äh, han är nog där, annars får jag väl åka tillbaka till Stormatte igen.
Jag har berättat för killarna är det att jag ska åka och att jag är lite nervös men de struntar de i. Killar måste vara lite "balla" har jag märkt. Jag ska bara ta mig en dusch och ta min snuttefilt sen bär det iväg. Jo föresten jag ska också försöka få en kram av grabbarna sen far vi.
Tack för den här tiden och knyt dubbelknut på skorna för nu kommer jag.
Vi ses/Russin i hög person

rUSSIN8V2.JPG (30114 bytes)

Hej kära familj i Stockholm.
I dag är det Nationaldag som ska firas. Flaggan i topp i det mulna vädret.Här har det hämtats valpar vill jag lova. 15 små svarta har nu blivit 6 st, vi är två flickor som bor kvar, Ester och jag. Sedan har 2 av mina bröder åkt iväg. Domino och Dennis. Det är i alla fall vad de hette på pappret.
Jag har börjat fundera på hur det ska bli när jag ska resa. Jag har min packning nästan klar. Brukar gå igenom den lite grann varje dag för att se att jag inte glömt något.
Hur går det med valpningen hos er.Jag är jättesugen på P/S småsyskon.
I torsdags var veterinären Eva här igen hon gick igenom mig och mina bröder och tittade på de äldre som skulle åka denna vecka. Hon tyckte att vi var glada och bra,men sa att jag hade seg hud. Jag fick mikrochip och Parvospruta precis som alla andra.
Igår var vädret bättre och vi var ute och lekte mest hela tiden.
Mamma Lady är toppen, hon leker med oss men det är finito med att dia. I stället kräks hon upp maten som hon ätit. Hon har också släpat hit byten till oss i form av torkat grisöra som hon ger oss.
Typiskt är att någon av oss tar örat och springer iväg och vad tror ni, de andra jagar tills någon annan lyckas sno det. Sen jagar vi den. Jag har också haft örat och blivit jagad. Skitkul och ganska gott. Man får passa på och tugga på örat när de andra vilar, man låtsas sova och när de andra slumrar till så tar man bara över örat och tuggar lite.
Varje dag får vi springa på ängen nere vid vägen. Det är hur stort som helst. Vi kan krypa under trimhuset, springa runt det, eller runt traktorgaraget. Man blir tokglad av att känna sig så fri. Benen är fulla med spring heter det ju. Sedan är vi inne en hel del och hjälper till med städningen. Vi biter i dammsugaren, håller emot på golvmoppen. Moppen är jättekul. Biter man fast sig i fransarna så kan man åka med en bra tur. Det verkar dock som Stormatte inte vill att vi ska hjälpa till med rengöringen. Den enda som håller oss valpar på avstånd är hunden Billy (8 år). Närmar vi oss honom bakifrån så morrar han till och säjer åt oss att hålla oss på avstånd. Första gångerna blev vi väl lite rädda när han sa till men nu vet vi att han inte vill oss illa utan bara ber om att få vara ifred. Det är bara så att Billy vill bestämma när han ska umgås med oss och när han kommer till oss så viftar han på svansen

i alla fall och går ner i lekställning.
Nej nu ska jag öva på Nationalsången.
Kramar
Russin

Russin7v.jpg (43772 bytes)

Hej matte, husse och lillhusse, 7 veckor idag och väger 3770 utan att vara fet!!!!

Snyggt halsband men fy vad det kliar.
Andra mamman Smilla flyttade hem till sin riktiga matte i lördags. Hon ska tillbringa sommaren på Öland innan hon flyttar hem till Stockholm igen. Lite trist, mindre tillgång på tuttar kan man väl märka. Veckan som varit har varit ganska lugn på besökare och tur är väl det.
Massa nya hyss har stormatte hittat på till oss. Vi har letat matgodis: Mat las ut som ett glest krokigt streck i gräset sen skulle vi leta. Av tio bitar tog jag 8 sen ville jag inte mer. Jobbigt vill jag lova att det var.
Modig: sådär, vi fick en och en gå in i en husvagn, lite läbbigt precis i början sen var det bara kul med det nya. Roligast var när vi var klara och alla tillsammans kunde busa därinne. Schysst koja för en valpkull. Stormatte är jätte stark. Vi har haft dragkamp med en trasa och hon vann. När vi släppte fick vi matgodis igen. Alla gillade vi dragkampen vi har ju faktiskt redan provat det mot varandra i hagen.
Sen har jag varit tvungen att gå i KOPPEL = överreklamerat! Fattar de inte att det är bättre för oss valpar när vi får härja fritt? Efter lite lock så följde jag med, men kul? Nej. En brorsa vägrade att följa med, han bara satt på sin rumpa och stretade emot.
Vi har också åkt bil, vi satt 4 i buren och det var väl ingenting. Ingen kräktes men det var ju matdags och vi var alla döhungriga.
Igår var Veterinären här och kollade dem som ska flytta härifrån. Röda tiken åkte på eftermiddagen och idag har Snyggingen Elton åkt liksom min bästis Mintgrön. SNYFT.
På onsdag är det vår tur att få träffa veterinären för på torsdag åker jag med storhusse de 60 milen till Stockholm i bil - GÄSP!
För er gäller att hålla i hatten och ställa undan allt som jag kommer att bita på så fort jag kommer. Skit också, måste sluta nu, dags att få manikyr med kloklipp. Hörs redan på torsdag ifall jag hinner skriva innan det bär av och ses gör vi väl på torsdag kväll. Jag längtar. Kram Russin

Russin6v2.jpg (32642 bytes)

Hej matte och hussar

VI HAR FLYTTAT!!! I söndags när alla "annat folk"varit här och tittat på oss och det började bli eftermiddag och gå-in-tid för oss små så stämde det inte. Hemma fanns inte där det funnits.
Eller Jo men istället fanns en jättehage för oss alla valpar. En inne-daghage, klart godkänd. Plastat golv, tidningar i ena hörnet och hundfällar i den andra. Vad de försöker få oss att förstå är att vi ska vandra iväg till tidningarna när vi är nödiga. OK, vi fattar.
Ibland hinner vi inte och ibland kommer bara framtassarna på tidningen och så händer det där andra på plasten. Vi vet i alla fall att på tidningen är bra..
VI HAR FLYTTAT. Sover gör vi numer i Trimstugan. Våra mammor får inte vara med oss på natten utan stormatte har bott med oss de första dagarna men nu bor vi själv. Doftar bättre hos stormatte när hon äter frukost kan man tro. Vi har det i alla fall lugn och skönt med direktutgång till valphagen, himla bekvämt.
Vi växer så det knakar, vi har två kojor i valphagen där vi tar våra vilor under dagarna när det är bra väder. Är det ruggit ute så är vi inne i matrummet eller springer omkring på hela nedervåningen. Skitkul... massa sladdar, mattfransar, tofflor att släpa runt.
Dagens vikt 3030, tjoho.
Tack för mitt nya fina röda halsband med svart lackdekor, lite stort just nu men jag växer snart i det. Nästa vecka får ni se det på bild. Då ska vi prova på det här med att gå i koppel, verkar lite krångligt.
Vi har en sandhög på gården som ska skottas ut. Ska läggas Ölandssten är det sagt men herre eller drottning på toppen det var jag.

Kramar från alla här nere i Skåne.

Russin5V2.JPG (35699 bytes)

Hej och hallå i Stockholm

Här har varit ett himla spring på folk. Speciellt jobbigt var det förra helgen. Massa mäniskor lutar sig över vårt stängsel och säjer att vi är så söta så att de kan dööööö. Visst är det väl fult att glo? Vi glodde tillbaka så mycket vi kunde, så det så. En del folk struntade vi helt i och sov lite i stället.
Stormatte bakar Morotskaka mest hela tiden. Ska visst komma folk imorgon också. Doftar ganska gott.
Idag är jag invägd 2345g. Vi har haft kul på gården idag. Vi som fyllde 5 veckor bjöd in våra 6 veckors kompisar på välling. Väldigt uppskattat, alla kom så vi var 15 ungar i skålen när det var som värst. Andra mumsiga saker händer också. Våra mammor Lady och Smilla hoppar in till oss när vi är ute. De behöver bli av med lite mjölk. Tror ni att de fattar att vi snor av varandras mammor! Hi Hi Hi. Har snuttat både på Lady och Smilla idag.
Vi har fått nät över vår valphage! Det var tvunget ska ni veta. Massor av Glador (rovfåglar) seglar över oss som om vi vore sorkar. Känns mycket bättre nu. Fredag den 13:e, än är ju inte dagen slut men det enda tråkiga var väl att vi fick en regnskur och fick bäras in i huset. Men imorgon är en ny solig dag, kan man hoppas med mycket busigt uteliv.

Kramar från ett bra stort Russin.

Russin4V2.JPG (24794 bytes)

Hej alla där uppe.

Skit också, Hade precis skrivit klart förra brevet när det blev otäckt. Jag var ju glad för att jag börjat få ny mat. MEN sen stoppade Stormatte in en liten spruta i munnen på mig och gav mej Axilur som är antimaskmedel. TVI,TVI TVI. Det absolut äckligaste jag någonsin ätit! Allt i onödan, vi har inte sett några maskar här hos oss.
Jag tror att de tyckte lite synd om oss alla för att ett par dagar efter så fick vi ny god mat. Eucanuba Puppy uppblött med vatten och Majsvälling eller Filmjölk på, det kallar jag mat det. Lady är fortfarande hygglig och kommer till oss ofta. Ibland snor hon vår mat som vi får i skålen, det är fräckt, men vi passar naturligtvis på och tanka ur henne när hon står och äter.
Vi hade över 20 grader utomhus häromdagen och vi fick vara i ute i valpgården. Vi busade, gnagde på trä, tittade på gräset och var alla jättetrötta av allt det nya. Vi traskade alla in i utekojan och sov en stund. Vi har bara fått vara ute 2 dagar men det verkar som om det kanske kan bli senare idag om vädret blir bättre. Vi har fått träffa grannungarna och de är jättetuffa.
Det har också börjat ränna folk här för att titta på oss. Verkar trevliga tycker vi. En annan hundtant Inger, har varit här. Hon tyckte jag var söt och att jag rör mig fint. Hon skulle vidare till Skara för att gå på utställning med sina hundar. Idag väger jag hela 1700 g. Beror säkert på den braiga maten.

Grattis på er alla. Hörde att jag ska få peppar/salt-kompisar - jättekul.

Ha det så bra där uppe så hörs vi nästa vecka. Kram Russin

Russin3V2.jpg (23752 bytes)

Hej och hallå Matte och Hussar i Stockholm
Dags för mitt vecko-brev igen.
Hipp hurra, jag väger över 1 kg. Idag har jag nytt rekord 1155g och
det verkar alla vara nöjda med.
Det har hänt mycket nu. Vi har en ramp ur lådan. Vi satt alla i
lådan och såg när luckan fälldes ut. Bra stort därute ska du tro.
Sen hade Stormatte lagt ut de halaste tidningarna som hon kunnat få
tag på som heter Ystad Allehanda. Vi kände oss som Bambi på hal is
kan man nog säja.
Mer har hänt, Majsvälling, mums fillibabba. Fattar ni, ny mat, var
på tiden kan man säja. Lady kommer och ger oss di i alla fall, tro
jag att vi växer.
Mer ska ni veta... Jag var ju lite ledsen för alla bröderna men i
grannlådan med valpar finns 1 skitsnygg kille och 7 tjejkompisar.
De är en vecka äldre men det låter som om jag kan få vara med dem.
Vi kan köra killarna mot tjejerna.
Vi kommer nog att träffas alla under nästa vecka låter det som.
Nej nu ska jag tvätta mig och gå och sova en stund.
Kram Russin

Russin2V2.jpg (19919 bytes)

 

Hej Matte, Husse och lill-Husse Rasmus.

Förlåt lillhusse, glömde dej när jag skrev sist. Jag lovar att det aldrig ska hända igen. Jag hoppas att du och jag ska bli bra kompisar. Hon som här kallas stormatte har sagt att du är trevlig så jag tror att vi ska kunna busa bra ihop. Jag kan hjälpa dej med att äta upp tråkiga skolböcker m.m.

Här är det som vanligt, maten - fortfarande enformig men den måste vara nyttig. Jag blir bara större och större. Idag väger jag hela  865g. Det är faktiskt mysigt att ligga och dia på mamma Lady.  

 

 

Nu ska ni få höra, i tisdags fick jag plötsligt in ljus i ögonen. Först var allt suddigt men jag kan se nu. Vet ni, jag inte har någon syster! Jag har bara 6 bröder!!! Vem ska jag leka med? Vem har lust att spela fotboll med brorsor? Jag kommer att sitta ensam när killarna har kul.

Och så har jag kommit upp på benen. Lite vingligt känns det men häftigt man kan se jätte långt.

Vårt rum t.ex. är fyrkantigt - 90 x 70 cm och luftigt. Det ligger en mjuk hundpläd som är skön att sova på. Vi gillar att kura ihop oss till en hög med valpar. Känns tryggt och varmt.

Mer följer i nästa veckobrev.

Kram

Russin

Russin1V2.jpg (21822 bytes)

 

Hej Matte och Husse,

Nu har jag varit här i en vecka och trivs väl ganska bra. Maten är OK men ganska enformig. Omgivningen är ganska rörig. Trodde nog att jag skulle få ett enkelrum men har hamnat på logement för 7 ungdomar med en ledare, det är hon som står för maten.
Idag hade vi invägning - det gäller tydligen att hålla vikten. Gud vet vad som sker ifall vi gått upp för mycket. Det ryktas om träningsläger men jag har inga bevis för det ännu.
I vilket fall som helst , tack snälla matte för det nya fina bandet, höll faktiskt på att strypas i det gamla.
Idag har jag uppnått min toppvikt som lyder 540 g. Inte illa pinkat för en liten tjej som jag. När jag kom hit vägde jag ju bara 437.
De som står för anläggningen har förevigat mig med några bilder, fler lär väl komma antar jag.
Jag ser fortfarande nada, gangsterungarna i grannlogementet skulle om de kunde nå över sin kant glo på oss utan att vi skulle veta det. Känns ganska kymigt! Men vänta bara vi i vårt rum har redan börjat planera för mycket bus med grannungarna.

Kramar från Guldklimpen Diana.